Zielone Brygady nr 14 (116), 16-31 lipca 1998


ZIOŁA ZAWSZE DOBRE

DO WARZYW:

DO SAŁATEK:

bazylia, cykoria, cz±ber, arcydzięgiel, estragon, lubczyk, kolendra, melisa, mięta, li¶cie ogórecznika, majeranek, portulaka, tymianek, kminek oraz kwiaty: fiołka, nagietka, nasturcji, ogórecznika, pysznogłówki, róży, pierwiosnka.

DO MARYNAT:

bazylia, estragon, kolendra, lubczyk, melisa, mięta, rozmaryn, pietruszka, cebula, jałowiec.

DO SERÓW:

DO JAJ:

DO ZUP:

DO ZAPIEKANEK:

cz±ber, czosnek, kolendra, lebiodka, lubczyk, majeranek, melisa, mięta, tymianek, szałwia, koperek, komosa.

wybrała Agnieszka Czarnik
rys. Jarek Gach

Ł Informacje pochodz± z: Lesley Bremness, Wielka Księga Ziół, "Wiedza i Życie", Warszawa 1981.


Zielone Brygady nr 14 (116), 16-31 lipca 1998